updates!

  • 11
Pasti ada yang merindui saya (huhu perasan..)

Saya dan anak2 alhamdulillah sihat dan sangat2 bersyukur pd Allah atas
nikmat yg Dia kurniakan buat kami..

Saya terus-terusan enjoy the challenges as a working mother! (saya
gemar perkara mencabar yang kadangkala jika tak dilakukan saya xkan
tahu setakat mana potensi diri saya).

Seperti tekad saya dahulu, saya masih menyusukan pengarang jantung
saya si comel thariq.Dulu saya ragui 'kesempatan' seorang houseman
untuk menyusukan anaknya..sebenarnya boleh..hendak seribu daya dan
paling utama mohon bantuan dari Allah!



my companion to work;) itu hasil utk sekali pump..alhamdulillah

buah hati saya umar kini makin matang, pandai berdikari dan sangat
ke'abang'an. (semoga menjadianak-anak soleh dan musleh).

Umar memang sangat gemar membaca dan sudah tahu solat dan
tertibnya.sudah menghafal doa iftitah,alftihah dan beberapa surah juz
ammar.(saya yakin sekiranya digilap pasti dia boleh hafal lebih banyak
lagi..namun kesuntukan masa saya menghalang.. Saya ambil ini sebagai
cabaran! Saya akan cuba!)

Anda yg membaca bagai mana? Ceritalah sedikit tentang perkembangan
anda dan simanja anda..

11 comments:

faezah said...

insyaAllah...keep on working..alhamdulillah...faezah dah susukan wildan 1year and 1 month...

cutiecaliph said...

Tahniah faezah,doakan ana juga ye:)

asma'hatta said...

salam.akak, nak tanya pengalaman akak sikit lah..time umar 8months dulu mcm mana ye akak ajar dia? aktiviti apa yg sesuai utk umur2 camtu ye??

cutiecaliph said...

Asma': nnti k ana reply ye..kene ingat blk ape aktiviti umar dulu:)

cutiecaliph said...

Asma': @8months umar dah mula duduk so flashcards session was more exciting.we started to buy him peek-a-boo books.small books yg boleh flip.because 8-9 months baby likes peekaboo and they learns on concept of 'permanence'.
Talk more to them and explain what you are dping with them.baby can understand.play in front mirror so they can understand they are seperate entiti from the mother.
Always stimulate all their senses including taste buds;)
once a while k ana bg minum juice apple so he can appreciate. Different taste n healthy too.

einhyatt said...

Salam k ana

Akak pki bpump ape ye as a busy HO? Ada masa ke utk sit down and pump?

aini

cutiecaliph said...

Salam Aini,
Alhamdulillah memang Allah permudahkan betul.Masa, memang xde proper masa or room utk buat EBM. So selalunye pandai2 urus masa and cari 'port'sendiri.Kalau kat O&G ade la EBM room.

Kadang2 kalau kak ana oncall 2 or 3pagi rela mengepam even masa yg sikit tu patutnye leh gi tido kejap.

Pam kak ana ade 2 jenis. Electric spectra 3 and manual brand anakku.

Keje kak ana guna manual anakku je.Asalnye beli sebab spectra 3 tetiba xberfungsi. last2 senang guna manual. Nurses kat spital lg hebat manual pakai tangan. If u know the teknik leh jek buat. Tp ambik masa sket i've tried before not enough time as houseman.

Ade jek yg handsfree and pam yg kecil macm madela freestyle. leh survey2 la ikut kesesuaian budget dan keperluan:)

doa minta bantuan Allah banak2 ye;)
all the best!
BF is the best!

ummu mujahid said...

nk bli freestyle ke?hehe sy ade jual ni rm1500 klu nk ansuran 3 kali blh je...

einhyatt said...

kak nana, kalo dlm bulan oct, nov nnt still available ke? sy x stat keje lg, ongkos tadak hehe.
takut jugak kalau beli yg mahal (stakat ni medela freestyle mcm plg mahal je) tak sesuai...cane tu

aini

cutiecaliph said...

Xpun boleh try dulu.sewa dulu ke.kalo sesuai br beli.pam kene fikir betul2 sbb melibatkan kos yg byk...

Aini tgh pregnant ye?

einhyatt said...

haah alhamdulillah br 6wks =).

kalo tgh pregnant (3rd trimester) bole dah ke kite try sewa ? or should i wait till i physically produce the milk ie after birth